Travel
Engelenburcht

Engelenburcht

Castel Sant’Angelo, ook wel de engelenburcht genoemd is een van de bezienswaardigheden uit de Romeinse geschiedenis. Vroeger was dit het voormalig mausoleum, een gevangenis, een kazerne en was het een pauselijke residentie.

De engelenburcht, met zijn 128 meter hoge toren, is één van de meest imposante bezienswaardigheden van Rome. Je kunt het fort bezoeken en via een brug die over de Tiber loopt, kom je bij het fort.

De engelenburcht werd in de tweede eeuw gebouwd als mausoleum, dit in opdracht van keizer Hadrianus. Het was bedoeld als grafmonument voor hem en zijn familie. Het werd afgewerkt in 139 na Christus. Hadrianus overleed echter voordat het klaar was, maar zijn opvolgers voltooiden het monument. Later werd het mausoleum veranderd in een fort. In de Middeleeuwen was dit een pauselijke residentie.

Het is mogelijk om via een trappengat helemaal naar boven te komen, hier heb je een mooi uitzicht over Rome. Je kan de Engelenburcht bezoeken waarbij je verschillende routes kan volgen. Zoals de buitenmuren, vestingwerken, doorgangen en gevangenissen. Ook kun je naar de kelder met zichtbare ruïnes of een bezoek brengen aan de pauselijke appartementen en zalen.

Met de bus kun je eenvoudig bij de Engelenburcht komen, ook kun je met metrolijn A uitstappen bij halte Ottaviano. Wanneer je een bezoek brengt aan de Engelenburcht kun je dit ook combineren met de Sint Pieter en het Vaticaan, dit is namelijk erg dicht in de buurt!