Feest
De brede wereld van bandgenres

De brede wereld van bandgenres

Heb je ooit wel eens een band moeten boeken, om er ineens achter te komen dat je niet eens weet welke genre de band eigenlijk moet spelen? Stel je geeft voor je verjaardag een leuk feest, hebt een kroeg afgehuurd en wil live muziek, maar dan kijk je op het internet en dan weet je in de zee van bands niet welke te kiezen. Wat dan de truc is, is gaan kijken naar wat voor sfeer je op je verjaardag wil hebben. 

Feestsfeer, borrelsfeer, welke past bij mij? 

Voordat je naar de bands gaat kijken, moet je goed bedenken wat voor feest je wilt organiseren. Stel je bent 25 geworden en wilt helemaal los gaan, dan is een feestband die helemaal losgaat de perfecte match voor jou. Dan heb je bijvoorbeeld met bands als The Party Collective of elke band die veel interactie heeft met het publiek de gouden ticket om helemaal uit je dak te gaan. De muziekkeuze bepaalt namelijk heel erg hoe mensen de avond zullen volbrengen en hoe ze uiteindelijk de deur uit zullen stappen. 

Is de planning toch meer gericht op een band voor een lekkere borrel? Dan moet de muziek niet te actief zijn, maar toch wel gezelligheid uitstralen. Gewoon voor de achtergrond is een Bossa Nova Band bijvoorbeeld een zeer toepasselijke bandkeuze, die spelen meer richting de Jazz en Latin en voelen de bezoekers goed aan. Een kleine coverband zou ook alle punten afstippen op het sfeerlijstje en iets meer richting het popgenre gaan. In dit opzicht is een moderne band met bekende nummers een keuze die veel feestjes goed weet te voorzien van passende muziek waar mensen nog wel gezellig bij kunnen babbelen. 

Welke keuze je ook maakt, met een band wordt elk feestje wel genieten en brengt het meer afwisseling aan de avond. De sfeer is leidend op een goed feestje, en niets anders dan een goede band kan die sfeer een stempel laten drukken op iedereens herinnering aan jouw verjaardag!